www.info-kuchnia.plwww.info-kuchnia.pl
Obrazek
Wyszukaj w serwisie:
Meble kuchenne Architektura kuchni Sprzęt AGD Naczynia Poza kuchnią Wydarzenia Porady Forum rss
Strona główna Kuchenki Lodówki Zmywarki Mały sprzęt AGD Zlewy Dekoracje kuchenne Inne tematy kuchenne Reklama w serwisie Kontakt
Kategorie artykułów
Ostatnio na forum

Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

Data: 2012-08-20

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory.

Papryka nadziewana makaronem i mięsem

Fot. Międzybrodzkie Makarony

Składniki:

- łopatka wieprzowa - 200g
- boczek wędzony - 200g
- cebula - 3 sztuki
- olej - 3 łyżki
- masło - 1 łyżka
- papryka świeża kolorowa - 6 sztuk
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- natka pietruszki - 1 pęczek
- makaron w kształcie ryżu - 1 paczka


Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju.

Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę.

Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą.

Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło.

Całość dokładnie wymieszać. farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160°C ok. 45 minut.

Smacznego!

Źródło: www.sfera-group.pl

Zapraszamy do dyskusji na naszym forum

Newsletter - bądź na bieżąco
Co tydzień znajdziesz w naszym portalu
nowe, ciekawe artykuły.

Zapisz się na nasz bezpłatny Newsletter,
a co tydzień prześlemy Ci informację
o nowościach na naszej stronie.
Mój adres email:
Zgadzam się z Polityką Prywatności.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Polecamy artykuły
Zdrowe, letnie gotowanie wg Pięciu Przemian  – warsztaty w showroomie marki Mastercook

Zdrowe, letnie gotowanie wg Pięciu Przemian – warsztaty w showroomie marki Mastercook

Rozpoczynające się właśnie lato to doskonała pora, aby dostarczyć organizmowi porcji witamin w postaci świeżych owoców i warzyw, ale również wzmocnić ciało przed jesienią i zimą. Służy temu m.in. gotowanie wg filozofii Pięciu Przemian, z którą będzie można się zapoznać podczas warsztatów kulinarnych w showroomie marki Mastercook, które odbędą ... » ...więcej
Planujemy zakup AGD do kuchni

Planujemy zakup AGD do kuchni

Zmywarka nie może zmieścić się pod szafkę, lodówka okazała się za mała, a kabel od okapu nie dost... » ...więcej
Oszczędzanie od kuchni

Oszczędzanie od kuchni

Z kuchnią związane są spore wydatki obejmujące m.in. zakup, przechowywanie oraz przygotowywanie j... » ...więcej
Modnie i wygodnie – trendy w aranżacji kuchni

Modnie i wygodnie – trendy w aranżacji kuchni

Jak urządzić kuchnię, aby była funkcjonalna i na czasie? ... » ...więcej
Urządzenia do kuchni w skandynawskim klimacie

Urządzenia do kuchni w skandynawskim klimacie

Moda na czyste, jasne, proste wnętrza przywędrowała do na... » ...więcej
Moda na czerń w kuchni

Moda na czerń w kuchni

Ponadczasowa, elegancka czerń od lat obecna jest na najlepszych pokazach mody, w nowoczesnych, lu... » ...więcej
Wentylacja kuchni, to czyste powietrze w domu

Wentylacja kuchni, to czyste powietrze w domu

Kuchnia, to jedno z pomieszczeń, w którym powstają różneg... » ...więcej
Wiosenna promocja wyposażenia kuchni

Wiosenna promocja wyposażenia kuchni

Choć święta jeszcze przed nami, marka Mastercook już rozd... » ...więcej
Polecamy porady
Regulacja płomienia palnika kuchenki gazowej

Regulacja płomienia palnika kuchenki gazowej

Podczas gotowania na kuchence gazowej, warto z... » ...więcej
Wykorzystaj mroźne dni do walki z roztoczami

Wykorzystaj mroźne dni do walki z roztoczami

Arktyczne, mroźne powietrze to sprzymierzeniec w walce z ... » ...więcej
Strona główna - Meble kuchenne - Architektura kuchni - Kuchenny sprzęt AGD - Naczynia kuchenne - Poza kuchnią - Forum - Mapa strony - Tagi - Polityka prywatności i cookies
Przepisy czytelników Samochody Budownictwo Ogrzewanie Ogrody Kuchnia Komputery